Mam terraria (boxy) ze ślimakami. Złapałam dziś sporego rybika cukrowego-sporo tego u mnie biega, mieszkają w książkach. Wrzuciłam rybika na chwilę do pojemnika ze ślimakami....czytaj dalej....
czytają dalej tylko zalogowani terraryści.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się jeśli nie posiadasz jeszcze konta.
Rybik cukrowy- może być pożyteczny?
Napisany 18 kwietnia 2013 - 19:35
Podobne tematy: Rybik cukrowy- może być pożyteczny? x
Wyceny, gdzie kupić
Poszukuję do zakupu - trojszyk, wołek zbożowy, pleśniakowiec lśniący, rybik cukrowygreenberry, 12 gru 2018 |
|
![]() |
|||
![]() |
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
rybik cukrowyszadam_, 23 sty 2015 |
|
![]() |
||
Gatunki
Lepisma saccharina - rybik cukrowyDark_Raptor ![]() |
|
![]() |
|||
![]() |
Terrarystyka
Pożyteczny nieznajomynikola ![]() |
|
![]() |
Napisany 18 kwietnia 2013 - 21:27
Do czyszczenia z resztek u slimaków idealne sa dżdżownice. Zdecydowanie polecam bo jedyne co musisz robic to wkładac pokarm i dbać o wilgotność.
Napisany 18 kwietnia 2013 - 22:08
Dżdżownice z wędkarskiego nie przeniosą mi nicieni?
Napisany 19 kwietnia 2013 - 06:08
Mam dżdżownice z hodowli dżdżownic:) Dżdżownice wprowadzasz do pojemnika raz, szanse na wniesienie nicieni masz z każdym listkiem mniszka czy dowolnego zielska, podoża i kazdego....czytaj dalej....
Napisany 19 kwietnia 2013 - 06:45
Dodam, że rybiki niekoniecznie muszą lubić tak dużą wilgotność i śluz produkowany przez ślimaki. Tak więc jako służba oczyszczania, raczej w tym wypadku się nie....czytaj dalej....
Napisany 19 kwietnia 2013 - 17:41
Dziękuję za odpowiedzi :) rybiki (2szt.) mieszkają obecnie w pojemniku z wylęgiem, podjadają płatki i chyba nic im do szczęścia nie brakuje. Co do dżdżownic,....czytaj dalej....
Napisany 19 kwietnia 2013 - 19:18
Może równonogi do sprzątania, bo raczej lubią wilgotność. Rybiki u mnie jakość martwych własnych osobników nie jedzą, może dlatego, że mają pod dostatkiem innego pokarmu,....czytaj dalej....
Napisany 20 kwietnia 2013 - 21:06
Lubią pokarm dla rybek, płatki owsiane, wszystko to, co ślimaki. Czy rybiki mają jakieś szczególne preferencje co do rozmnażania (w czym składają jajeczka, kiedy etc.)?
Napisany 20 kwietnia 2013 - 23:49
Podobno najlepszy patent to wata kosmetyczna, pewnie waciki też byłyby ok. One je tak rozczapierzają i składają wewnątrz tyci żółte jajeczka, u mnie też tak....czytaj dalej....
Napisany 21 kwietnia 2013 - 14:38
Chyba wypróbuję tę watę; na jakiś mrówczych forach znalazłam podobny patent z chusteczką :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów